29 Mayıs 2012 Salı

Ütü nereden alınmalıdır

ütü fiyatları 


Ütü fiyatlarına Bakmak İçin Tıklayın

Kategoriler :
buzdolabı fiyatları klima fiyatları tost makinesi fiyatları blender fiyatları mikser fiyatları
mutfak robotu fiyatları fritöz fiyatları led televizyon fiyatları saç şekillendirici tansiyon aleti fiyatları
bebek arabası netbook fiyatları çamaşır makinesi fiyatları navigasyon fiyatları mp3 çalar fiyatları
led tv fiyatları aspiratör fiyatları  notebook fiyatları laptop fiyatları
Ütü, kumaşların kırışıklıklarını düzeltmek için sarf edilen alet.

Ütünün icadı onyedi.yüzyıl başlangıcına kadar dayanmaktadır. birinci başlarda elbiseleri matlaştırmak için kızdırılmış ağır parçalar (taşlar) kullanılırken sonra saplı yassı demir levhalar alevde ısıtılmaya başlandı. Bu metodla ısının uzun zaman korunamaması dolayısıyla demir levhaları oyarak iç kısımlarını korlanmış ateşle doldururlardı. Kor durumunda kömür yerleştirilerek ısıtılan bu ütüler ise olabildiğince ağır idi.


1888'de Abd'li Henry Seely ceryanlı ütüyü tasarladı. 2 çubuk karbon içinde yerleştirdiği kablolu elektrik köprüsüyle demirin kızışmasını karşılıyordu.

1905'te birinci kez aşırı hafif elektrikli ütü piyasaya sürüldü.

işleyiş esası

Pamuklu dokumalar selüloz parçacıklardan meydana gelirler. Bu zerreler (moleküller) birbirlerine hidrojen ilişkileri (bağları) ile ilişkindirler ve bu bağlar da yeterli sıcaklık ve fazla az ölçüde su ile kırılabilirler. Su ile şişen liflerin kırılan molekül (parçacık) bağları, ütü bezin üzerindeyken kusursuz bir şekilde gene bağlanırlar ve ütü yukarı kaldırıldığında bezde düzgün ve düz 1 yüzey oluştururlar.


Pamuklunun dışındaki dokumalarda yüksek-zincir parçacıklarının birbirlerine takılış şekilleri farklı da da olsa ütülemenin tesiri özdeştir. örnek vermek gerekirse, yünlü dokumalarda ortak bağlar çaprazlama şekildedirler. Bir takım kimyasal maddeleri çalıştırarak, bu bağları kırıp sonradan ütü ile şekil vermek suretiyle, atlas kumaş kalıcı olaraktan pilili demek ki eğrili veya kırışık vaziyete getirilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder